Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فرارو، امروز آخرین مهلت ثبت نام در سامانه یارانه معیشتی به نشانی hemayat.mcls.gov.ir است که از ۱۰ دی‌ماه تا ۲۴ دی‌ماه برای ثبت‌نام خانواده‌های جدید، مشاهده نتایج اعتراض خانواده‌های غیرمشمول و مشاهده اطلاعات خانواده‌های مشمول یارانه معیشتی بازگشایی شده است. از طرف دیگر هیئت وزیران، شرایط جدید پرداخت یارانه معیشتی بنزین را در قالب یک آئین‌نامه ابلاغ کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این آئین نامه نسبت به شرایطی که پیش از این توسط وزارت رفاه و ستاد شناسایی مشمولان یارانه معیشتی اعلام شده بود، تغییر چندانی ندارد.

امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام در سامانه یارانه معیشتی

سامانه ثبت نام یارانه معیشتی به نشانی hemayat.mcls.gov.ir از ۱۰ دی‌ماه بازگشایی شد و قرار بود تا دو هفته ثبت نام از کسانی یارانه نقدی ۴۵ هزار تومانی نمی‌گیرند و می‌خواهند مشمول یارانه معیشتی باشند، انجام شود. امروز یعنی ۲۴ دی‌ماه مهلت ثبت نام در سامانه یارانه معیشتی به پایان می‌رسد و تا لحظه نگارش این متن، مهلت اعلام شده تمدید نشده است.

کسانی که می‌خواهند به لیست یارانه‌بگیر‌ها اضافه شوند و به دریافت نکردن بسته حمایت معیشتی اعتراض دارند، می‌توانند در این سامانه درخواست خود را ثبت کنند. برای این کار دیگر نیازی به شماره‌گیری #۶۳۶۹* و دریافت کد رهگیری نیست و می‌توانید با مراجعه به سایت سامانه به نشانی hemayat.mcls.gov.ir درخواست خود را ثبت کنید

راهنمای ثبت نام بسته معیشتی یارانه‌نگیر‌ها ثبت نام بسته حمایت معیشتی برای خانواده‌هایی که تا حالا برای دریافت یارانه ثبت نام نکرده‌اند، امکان‌پذیر است. همچنین، آن خانواده‌هایی از اردیبهشت‌ماه ۹۳ به بعد یارانه نقدی نگرفته‌اند، می‌توانند برای دریافت بسته حمایت معیشتی درخواست خودر را در سامانه hemayat.mcls.gov.ir ثبت کنند. برای این کار در سامانه باید گزینه ثبت خانوار جدید را انتخاب کنید و در آن شماره ملی، تاریخ تولد و شماره تلفن همراه خود را وارد کنید. بعد از کلیک روی گزینه ثبت، کار تمام است. درخواست شما در سامانه ثبت شده و بعد از بررسی از طریق پیامک به همان شماره تلفنی که وارد کرده‌اید، به شما اطلاع‌رسانی خواهد شد. توجه داشته باشید که اگر یارانه نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی خانواده شما در سال ۹۴ یا بعد از آن قطع شده باشید، نیازی به ثبت خانوار جدید ندارید و می‌توانید با اطلاعات مربوط به شماره حسابی که قبلا یارانه‌تان به آن واریز می‌شد، به سامانه وارد شوید. راهنمای مشاهده اطلاعات خانواده در سامانه حمایت سامانه حمایت معیشتی برای خانواده‌هایی که مشمول دریافت بسته حمایت معیشتی هستند، فهرست واریزی را ارائه می‌کند. برای این کار باید در سامانه hemayat.mcls.gov.ir روی گزینه ورود به سامانه کلیک کنید و اطلاعات مربوط را وارد کنید. در این روش لازم است شماره ملی سرپرست خانواده را به صورت به صورت یک عدد ۱۰ رقمی و بدون خط فاصله وارد کنید. اگر در یک ماه اخیر خانواده جدید تشکیل داده‌اید یا ساختار خانواده تغییر کرده، باید اطلاعات مربوط به ماه گذشته را وارد کنید. همچنین برای ورود به سامانه لازم است که شماره ملی یکی دیگر از اعضای خانواده را به انتخاب خودتان وارد کنید. اگر خانواده‌تان تک‌نفره است، باید گزینه خانوار یک نفره را انتخاب کنید که نیازی به وارد کردن کد ملی دیگر اعضای خانواده نباشد. برای ورود به سامانه همچنین به شماره حساب سرپرست خانواده احتیاج دارید. این شماره باید مربوط به همان حسابی باشد که یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی به آن واریز می‌شود. توجه داشته باشید که شماره کارت یا شماره دیگر حساب‌های سرپرست خانواده برای ورود به سامانه به کارتان نمی‌آید. اگر شماره حسابتان را نمی‌دانید، کافی است با کارت بانکی‌تان به یکی از خودپرداز‌های بانک رفته و موجودی بگیرید. شماره حساب روی رسید خودپرداز قابل مشاهده است. با این کار لازم نیست حتما به شعبه بروید و شماره حسابتان را بپرسید. همچنین از طریق سامانه‌های اینترنت بانک می‌توانید شماره حسابتان را پیدا کنید. راهنمای مشاهده نتیجه اعتراض در سامانه یارانه معیشتی اگر پیش از این درخواست خود را از طریق کد دستوری #۶۳۶۹* وارد کرده باشید و بعد از بررسی همچنان مشمول دریافت یارانه معیشتی شناخته نشده باشید، با ورود به سامانه hemayat.mcls.gov.ir می‌توانید وضعیت گردش مالی اعضای خانواده خود را در سامانه مشاهده کنید. در این سامانه، مجموع واریزی خانواده شما در سال ۹۷، مجموع حقوق ماهانه، شغل و مدل خودرو اعضا و سرپرست خانواده قابل ملاحظه است. همچنین در این سامانه مجموع برداشتی از حساب اعضای خانواده در سه ماه از سال گذشته نمایش داده و با میانگین تعیین شده مقایسه می‌شود. راهنمای اعتراض مجدد به دریافت نکردن یارانه معیشتی

اگر خانواده‌ای با وجود مشاهده اطلاعات مالی همچنان به دریافت نکردن یارانه معیشتی اعتراض دارد، یا اطلاعات ارائه شده را اشتباه می‌داند، می‌تواند در همین سامانه درخواست بررسی مجدد اطلاعات خانواده خود را ثبت کند. برای این کار کافی است گزینه درخواست بازبینی را انتخاب کنید. برای ثبت درخواست لازم است مجددا رضایت‌نامه‌ای را برای ستاد یارانه معیشتی تایید کنید که بر اساس آن شرایط دریافت یارانه معیشتی را مطابق ارقام اعلام شده دارید. همچنین با درخواست بازبینی رضایت می‌دهید که اطلاعات خانواده شماه در اختیار سازمان امور مالیاتی و نظام بانکی قرار بگیرد و مبنای تصمیم‌گیری درباره اخذ مالیات و ارائه تسهیلات باشد. اگر در پایان مشخص شود که متوسط درآمد ماهانه خانواده بیشتر از مبالغ اعلام شده است و مشمول دریافت یارانه معیشتی نیستید، علاوه بر اینکه بسته حمایتی را دریافت نخواهید کرد، بلکه یارانه نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی خانواده شما هم قطع خواهد شد. این یک تهدید صریح از طرف ستاد یارانه معیشتی است! بر اساس اطلاعات ارائه شده در سامانه یارانه معیشتی، درخواست شما دست کم تا شش ماه آینده بررسی خواهد شد و بعد از آن می‌توانید مجددا به سامانه وارد شوید و نتایج درخواست بازبینی را مشاهده کنید.

شرایط جدید پرداخت یارانه معیشتی هیئت وزیران مصوبه خود را که در آن شرایط پرداخت یارانه معیشتی به تصویب رسیده بود را ابلاغ کرده است. شرایطی که در آئین‌نامه هیئت وزیران آمده تفاوت چندانی با شرایطی که پیش از این اعلام شده بود، ندارد و صرفا یک بند در شرایط جدید پرداخت یارانه معیشتی اضافه شده که بر اساس آن خانوار‌های دارای واحد مسکونی، شغل و خودرو به طور همزمان، یا خانوار‌های دارای دو واحد ملکی، از دریافت یارانه معیشتی محروم خواهند بود. این مورد پیش از این به عنوان یکی از فاکتور‌های شناسایی خانوار‌های غیرمشمول در یارانه معیشتی عنوان شده بود و حالا به مصوبه تبدیل شده است. بر این اساس، خانواده‌هایی که مجموع درآمد آن‌ها از مبالغ جدول زیر کمتر باشد یا مشمول یکی از شرایط شش‌گانه اعلام شده نباشند، ماهانه یارانه معیشتی دریافت خواهند کرد.  

تعداد اعضای خانواده

حداقل درآمد سالانه

حداقل درآمد ماهانه

یک نفر

۴۸ میلیون تومان

چهار میلیون تومان

دو نفر

۶۰ میلیون تومان

پنج میلیون تومان

سه نفر

۷۲ میلیون تومان

شش میلیون تومان

چهار نفر

۸۴ میلیون تومان

هفت میلیون تومان

پنج نفر و بیشتر

۹۶ میلیون تومان

هشت میلیون تومان

شرایط اعلام شده در مصوبه هیئت وزیران برای حذف خانوار از فهرست یارانه معیشتی مطابق موارد زیر است:

۱- خانوار‌های دارای واحد مسکونی، شغل و خودرو به‌طور همزمان یا خانوار‌های دارای دو واحد ملکی

۲- خانوار‌های دارای املاک و مستغلات با ارزش یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در تهران و کلان‌شهر‌ها و ۹۰۰ میلیون تومان در سایر شهرستان‌ها

۳- خانوار‌های دارای خودرو سواری به ارزش بیش از ۳۰۰ میلیون تومان یا خودرو عمومی به ارزش بیش از ۴۰۰ میلیون تومان

۴- کارفرمایان با بیش از سه بیمه‌پرداز

۵- خانوار‌هایی که بیش از این سه سفر خارجی غیرزیارتی داشته‌اند

۶- گیرندگان تسهیلات بانکی جمعا به مبلغ بیش از ۳۰۰ میلیون تومان که در حال بازپرداخت اقساط باشند

توجه داشته باشید که پیش از این «مناصب و مشاغل با درآمد بالا از جمله بازارگانان، پزشکان، اصناف ممتاز و درجه یک، اعضای هیئت علمی، مدیران کل و بالاتر، فرماندهان و مناصب بالاتر» هم جزء شرایط حذف خانواده از یارانه معیشتی بود که در مصوبه هیئت وزیران اشاره‌ای به آن نشده است.

بر اساس مصوبه هیئت وزیران که قبلا توسط وزارت رفاه اعلام شده بود، مبلغ یارانه معیشتی خانواده مطابق جدول زیر است:

تعداد اعضای خانوار

مبلغ پرداختی ماهانه

یک نفر

۵۵ هزار تومان

دو نفر

۱۰۳ هزار تومان

سه نفر

۱۳۸ هزار تومان

چهار نفر

۱۷۲ هزار تومان

پنج نفر و بیشتر

۲۰۵ هزار تومان

 

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: دریافت یارانه یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی کمک معیشتی یارانه معیشتی کمک هزینه معیشتی یارانه معیشتی واریز کمک معیشتی دی ماه کمک معیشتی دولت ثبت نام کمک معیشتی سایت کمک معیشتی سامانه کمک معیشتی کد کمک معیشتی واریز کمک معیشتی دی کمک معیشتی دولت به مردم اعتراض به کمک معیشتی پیگیری کمک معیشتی ثبت نام کمک هزینه معیشتی ثبت نام معیشتی یارانه واریز یارانه معیشتی دی یارانه معیشتی اعتراض سامانه یارانه معیشتی سایت یارانه معیشتی یارانه حمایتی معیشتی یارانه معیشتی دولت یارانه معیشتی دی ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۱۳۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نحوه مقابله با چک‌های برگشتی: راهنمای جامع

دارنده چک درصورتی که به هر علتی موفق نشود چک خود را نقد کند، می‌تواند آن را برگشت بزند و برای وصول مبلغ چک برگشتی از طریق قانونی اقدام نماید.

چک برگشتی یا چک بلامحل یا چک پرداخت نشدنی به چکی گفته می‌شود که وجه آن به علت نداشتن موجودی در حساب یا به هر علت دیگری، پس از ارائه چک به بانک قابل وصول نیست.

به عبارت دیگر، دارنده چک درصورتی که به هر علتی موفق نشود چک خود را نقد کند، می‌تواند آن را برگشت بزند و برای وصول مبلغ چک از طریق قانونی اقدام نماید.

نحوه وصول چک برگشت خورده و نکات حقوقی لازم در ارتباط با چنین چکی، موضوعی است که در این مقاله بدان می‌پردازیم:

نحوه وصول چک برگشتی

به نقل از مشاوره حقوقی چک در بازار مالی و تجاری امروز با توجه به کمبود نقدینگی، چک یکی از ابزارهای پرکاربرد مردم برای رفع نیازهای اقتصادی و انجام معاملات است.

هرچند که چک از بدو ایجاد قرار بود به عنوان نوعی اسکناس مورد استفاده قرار گیرد، اما سوء استفاده از این برگه و عدم برخورد اسکناس‌گونه با آن موجب شد تا قانونگذار با ضمانت‌ اجراهای قانونی خود مداخله نماید و اوضاع را سامان بخشد.

یکی از شایع‌ترین پرونده‌های مطرح در دادگاه‌ها، پرونده‌های مربوط به چک برگشتی است و به همین علت پرسش‌های زیادی درخصوص این موضوع در ذهن طرفین این دعاوی وجود دارد. یک برگ چک که به نام صادرکننده آن است و در وجه حامل یا شخص معین صادر می‌شود، به دلایل مختلفی ممکن است برگشت بخورد یا در اصطلاح حقوقی، گواهی عدم پرداخت برای آن صادر شود.

چک برگشتی به دلیل فقدان موجودی حساب در تاریخ مندرج در چک

رایج‌ترین جهت برگشت خوردن چک در کشور ما مربوط به نداشتن موجودی یا عدم کفایت آن است که حسب مورد از سوی بانک برای تمام وجه چک یا بخش از آن، گواهی عدم پرداخت صادر می‌شود.

ماده 5 قانون صدور چک و مشاوره حقوقی چک درخصوص این نوع از برگشت خوردن چک بیان داشته بانک بنابر تقاضای دارنده چک باید هر چقدر موجودی در حساب وجود دارد به دارنده بپردازد؛

دارنده با درج مبلغ قید شده در پشت چک، آن را به بانک بر می‌گرداند تا فوراً کسری مبلغ چک در سامانه یکپارچه بانک مرکزی وارد گردد و کد رهگیری دریافت شود.

سپس گواهینامه ای با کد رهگیری مندرج در آن به دارنده تحویل داده می شود که همان گواهی عدم پرداخت است و براساس آن می توان در مراجع قضایی یا ثبتی اقدام نمود، چرا که از این لحظه به بعد چنین چکی، چک برگشتی محسوب میشود و گواهینامه دریافتی، جانشین اصل چک به حساب می آید.

چک برگشتی به دلیل خارج نمودن تمام یا بخشی از وجهی که به اعتبار آن چک صادر شده

دومین دلیلی که در ماده 3 قانون صدور چک ذکر شده این است که صادرکننده چک نباید تمام یا قسمتی از وجهی که به اعتبار آن چک شادر شده از حساب خود خارج نماید.

در این حالت زمانی که چک صادر می‌شده، موجودی در حساب وجود داشته، اما بعداً قبل از وصول وجه چک یا حساب خالی شده یا به قدری از آن برداشت شده که کفاف وصول تمام مبلغ مندرج در چک را نمی‌دهد.

لازم به ذکر است که مباشرت شخص صادرکننده در اخراج وجه از حساب ضرورتی ندارد و ممکن است که وی به وسیله صدور چک برای دیگری و توسط شخص ثالثی، از حساب برداشت کرده باشد و یا با بستن حساب خود، اخراج موجودی را عملی کرده، به عبارت دیگر ضمن مسدود کردن حساب، موجودی آن را برداشت نموده یاشد.

دستور عدم پرداخت وجه چک برگشتی

گاهی وضعیتی رخ می دهد که وجه چک از هر نظر قابل پرداخت است، اما صادر کننده به بانک دستور می‌‌دهد که مبلغ آن را پرداخت نکند. صدور این دستور، جرم است چرا که جلوی وصول وجه چک را می‌گیرد، مگر اینکه عذر قانونی برای چنین اقدامی وجود داشته باشد.

مطابق با ماده 14 قانون صدور چک فقط صادرکننده چک، ذینفع یا قائم مقام قانونی آن‌ها می‌تواند به طور کتبی دستور عدم پرداخت وجه چک را بدهد. گ

منتها بایستی در این درخواست کتبی قید گردد که به علت مفقود شدن چک، سرقت یا جعل آن و یا به علت اینکه چک از طریق کلاهبرداری، خیانت در امانت یا هر جرم دیگری تحصیل شده، چنین دستوری صادر شده است.

چک برگشتی به دلیل تنظیم چک به شکل نادرست

در ادامه ماده 3 قانون صدور چک آمده است که صادرکننده نباید چک را طوری تنظیم نماید که بانک به عللی مانند عدم مطابقت امضا یا قلم خوردگی در متن چک، یا اختلاف در مندرجات چک و امثال آن از پرداخت وجه چک خودداری نماید.

براساس مقرره فوق امضای چک بایستی شبیه به همان امضایی باشد که روز دریافت دسته چک به بانک ارائه شده و اگر شخصی که دارای دو یا سه امضاست، امضای دیگری را پایین چک درج کرده باشد، بانک به علت عدم مطابقت امضای مندرج در چک با امضای موجود در بانک، از پرداخت وجه آن خودداری می‌کند و دارنده با یک چک برگشتی مواجه می‌شود.

هم‌چنین اگر چک خط خوردگی داشته باشد بدون آنکه در ظهر چک توضیح و امضایی وجود داشته باشد یا مثلاً بین رقم عددی و رقم حروفی چک تفاوت باشد، باز هم بانک، چک ارائه شده را وصول نخواهد کرد. به طور کلی هر بی‌نظمی که در متن چک موجود باشد و باعث گردد تا دارنده نتواند به طلب خود برسد، موجب عدم پرداخت وجه آن از سوی بانک می‌شود.

چک برگشتی به دلیل صدور چک از حساب مسدود

از دیگر جهات برگشت خوردن چک که پیرو یک رأی وحدت رویه در اصلاحات قانون صدور چک ضمن ماده 10 به این قانون اضافه شد، صدور چک از حسابی مسدود است. مطابق با ماده 10، هر کس با آگاهی از بسته بودن حساب خود اقدام به صدور چک نماید، عمل وی در حکم صدور چک بی‌محل خواهد بود و به حداکثر مجازات محکوم می شود و مجازات تعیین شده غیر قابل تعلیق است.

بنابر ماده فوق این جهت از میان تمام جهات ذکر شده، موجب تشدید مجازات نیز می‌گردد، چرا که بابت صدور این نوع از چک برگشتی، مرجع قضایی باید حداکثر مجازات را برای مرتکب صادر نماید و مجازات صادر غیر قابل تعویق می‌باشد.

پس از تحقق هر یک از جهات فوق، دارنده چک برشگت خورده با گواهی عدم پرداختی که در دست دارد می‌تواند حق خود را از سه طریق مطالبه نماید:

تنظیم دادخواست و مراجعه به دادگاه حقوقی.

ثبت شکواییه و مراجعه به دادگاه کیفری.

مراجعه به اداره ثبت اسناد محل برای صدور اجراییه.

سخن پایانی

با در نظر گرفتن سه طریق فوق برای وصول چک برگشتی می‌توان گفت که از یک طرف رسیدگی در دادگاه حقوقی مستلزم گذران فرایندی زمان‌بر می‌باشد و از طرف دیگر هرچند چک در حکم سند رسمی است و می‌توان با معرفی اموال بدهکار، به وسیله اجراییه ثبت، اموال وی را توقیف نمود. در صورت داشتن سوال در مورد چک و نیاز به مشاوره حقوقی چک می توانید به لینک زیر مراجعه کنید :

ariadadyar.com/moshaver-hoghogi-chek

دیگر خبرها

  • علم الهدی : برای حل مشکلات معیشتی کارگران نمی‌توانیم تنها به دنبال افزایش دستمزد باشیم
  • زمینه بهبود وضعیت معیشتی‌ کارگران فراهم شود
  • نحوه مقابله با چک‌های برگشتی: راهنمای جامع
  • خبر شکستن یک سد معیشتی در ساوه چه بود؟
  • فتحیه کجاست؟ راهنمای سفر به فتحیه
  • راهنمای استفاده از اکشن باتن در آیفون ۱۵ پرو
  • راهنمای خرید انواع بوته گرافیتی و شمش روی
  • تأکید ائمه جمعه اردبیل بر رفع مشکلات معیشتی معلمان و کارگران
  • مسؤولان پیگیر رفع بیکاری و مشکلات معیشتی مردم باشند
  • افزایش ۸۲ درصدی توزیع بسته‌های معیشتی میان نیازمندان زنجانی